Programma najaar 2017

Dinsdag 19 september 20u

L’avenir


lavenir

Nathalie is als professor filosofie al haar hele leven bezig met de grote levensvragen, maar wanneer haar man haar na 25 jaar huwelijk laat zitten, haar uitgeverij haar werk niet langer wil publiceren en haar moeder dement wordt, wordt ze gedwongen om haar eigen levenswijze in vraag te stellen om voor zichzelf een toekomst te vinden.
Hansen-Love behandelt het gegeven met een lichtheid die je niet verwacht. Ze won de Zilveren Beer als beste regisseur op het filmfestival in Berlijn.

(F, 2016, 100’) van Mia Hansen-Love
Met Isabelle Huppert

 

Dinsdag 24 oktober  20 uur

Brabançonne


brabanconne
De Vlaamse harmonie Sint-Cecilia en het Waalse En Avant zijn allebei geselecteerd voor de grote Europese finale. Wanneer de solist van Sint-Cecilia dood neerstort op het podium heeft Elke, dochter van dirigent Jozef, een idee om alsnog hun finale te redden: de fantastische trompettist Hugues weghalen bij de Walen.
Brabançonne is een muzikale romantische komedie. Een Belgisch verhaal in het hart van Europa.

(BE, 2014, 100’) van Vincent Bal
Met Amaryllis Uitterlinden, Jos Verbist, Tom Audenaert,…

 

Dinsdag 21 november 20 uur

A Separation


separation

Het rommelt in het huwelijk van Nader en Simin. De werkende, hoog opgeleide Simin wil weg uit Iran om elders een nieuw leven te beginnen. Nader wil blijven om voor zijn dementerende vader te zorgen. Daarom wil Simin scheiden en inzet van de scheiding is de voogdij over de elfjarige dochter Termeh. Nader huurt een verzorgster in voor zijn demente vader, maar weet niet dat ze geen toestemming heeft van haar man. Meesterlijk echtscheidingsdrama, onontkoombaar, intelligent en aangrijpend. Won de Gouden Beer in Berlijn en de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

(Iran, 2011, 123’) van Asghar Farhadi

 

Dinsdag 12 december 20 uur

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween


100

De onvermijdelijke verfilming van de Zweedse bestseller is een zwartkomische variant op Forrest Gump, vol onderkoelde humor en doldwaze situaties. Hoofdpersoon Allan Karlsson blikt op honderdjarige leeftijd terug op een onwaarschijnlijk leven vol toevallige ontmoetingen met historische beroemdheden, en beleeft intussen avonturen met gangsters, explosieven en een olifant.
Een grappige afsluiter van het seizoen.


(Zweden, 2014, 114’) van Felix Herngren
Met Robert Gustafsson

Het Groot Licht voor kinderen

 

Dinsdag 31 oktober om 14 uur

De GVR


gvr
Het eenzame weesmeisje Sofie maakt kennis met de magische reuzenwereld. Wanneer ze ’s nachts wakker ligt, wordt ze plotseling uit haar bed geplukt en ontvoerd. Maar Sofie heeft niets te vrezen, het is de Grote Vriendelijke Reus. Een reus die misschien eigenaardige woorden gebruikt, maar geen vlieg kwaad doet. Ze komt er echter al snel achter dat zijn soortgenoten minder vriendelijk zijn en samen met de GVR smeedt ze een plan om alle kinderen in de wereld te beschermen tegen de kwaadaardige reuzen.
Nederlandstalige versie.


(VS, 2016, 117’) van Steven Spielberg naar het boek van Roald Dahl